Business Internaţional

Pieţele europene se tem de un război în Siria. Indicii bursieri au deschis pe minus

Pieţele europene se tem de un război în Siria. Indicii...

Autor: Vlad Popescu

27.08.2013, 11:12 446

"Aparenta certitudine că urmează o acţiune militară împotriva Siriei a îngrijorat traderii, care se întreabă ce repercusiuni va avea aprinderea unui butoi cu praf de puşcă într-o regiune deja volatilă. Desigur, traderii vor evita activele cu un grad mai ridicat de risc până când vor afla ce tip de intervenţie militară iau în calcul puterile occidentale", comentează pentru Bloomberg un trader londonez.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a deschis în scădere cu 0,3%.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a coborât cu 0,3% marţi dimineaţă, în timp ce DAX 30 - Frankfurt a pierdut 0,4%, iar CAC 40 - Paris a scăzut cu 0,4%. Pieţele asiatice au scăzut marţi cu 0,6%.

Secretarul de stat John Kerry a denunţat marţi în termeni foarte duri un atac care a avut loc săptămâna trecută asupra populaţiei civile dintr-o suburbie a Damascului, afirmând că au fost folosite cu siguranţă arme chimice.

Washingtonul analizează acum opţiunile pentru o eventuală intervenţie militară în Siria.

Pe frontul economic, investitorii aşteaptă un raport privind încrederea investitorilor germani în economie şi datele privind preţurile locuinţelor din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO