Business Internaţional

Planurile Fiat de a-şi muta o parte din producţie în Serbia nasc controverse. Berlusconi: "Fiat poate construi unde doreşte"

25.07.2010, 12:40 17

Decizia Fiat de a muta o parte din producţia de maşini dinItalia în Serbia a iscat multe discuţii, vineri având loc protestela mai multe fabrici italiene care au dus la întârzireaproducţiei.

Mai puţin de o cincime dintre muncitori au luat parte laprotestele organizate de Fiom, principalul sindicat al muncitorilorFiat.

În încercarea de a linişti apele, premierul italian SilvioBerlusconi a declarat că Fiat poate construi maşini oriunde, chiardacă guvernul încă doreşte să aducă compania la o nouă rundă denegocieri. "Într-o economie liberă şi o ţară liberă, un grupindustrial este liber să îşi mute producţia oriunde crede necesar",a spus Berlusconi vineri în cadrul unei conferinţe de presă. "Sper,totuşi, că acest fapt nu va afecta Italia sau muncitorii Fiat".

Ministrul muncii Maurizio Sacconi a declarat că doreşte să seîntâlnească cu oficialii Fiat pentru a discuta asupra planurilorcompaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO