Business Internaţional

Plecare de la sefia Unilever

13.02.2004, 00:00 11



Unilever, cea mai mare companie de produse alimentare si sapun din lume, a anuntat ca unul din presedintii sai, Niall FitzGerald, se va retrage in luna septembrie, dupa 37 de ani petrecuti in cadrul companiei.



Patrick Cescau, ce conduce divizia de produse alimentare a Unilever, va fi succesorul lui FitzGerald. Anthony Burgmans, celalalt presedinte al companiei, a declarat ca intentioneaza sa ramana "in viitorul apropiat" in cadrul companiei.



FitzGerald, in varsta de 58 de ani, si Burgmans au declarat investitorilor, cu patru ani in urma, in momentul lansarii unui program de regorganizare, ca vanzarile principalelor marci ale companiei vor creste cu pana la 6% pana la sfarsitul anului 2004. Strategia implica majorarea investitiilor companiei in principalele sale marci, cum ar fi ceaiul Lipton, sosul pentru paste Bertolli si sapunul Dove.



Acum, cei doi au in vedere o crestere annuala cuprinsa intre 3 si 5% dupa ce vanzarile respectivelor marci au crescut cu numai 2,5% in anul 2003, a declarat Burgmans. Castigurile inregistrate anul trecut reprezinta mai putin de jumatate din proiectiile lansate de Burgmans cu 12 luni in urma, iar Unilever devansata de rivale cum ar fi Nestle SA.



Cresterea va fi mult mai semnificativa anul acesta, a declarat compania, fara a lansa nici un fel de proiectii. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO