Business Internaţional

Polonia: nou record de vânzări pe segmentul apartamentelor. 60.000 de apartamente în 2017

Polonia: nou record de vânzări pe segmentul...

Autor: Catalina Apostoiu

09.01.2018, 00:00 209

Dezvoltatorii polonezi au vândut peste 60.000 de apartamente în cele mai mari cinci oraşe poloneze în 2017, cel mai ridicat nivel din istoria segmentului, potrivit estimărilor companiei de consultanţă în domeniul imobiliar Emmerson Group, scrie Warsaw Voice.

Vânzările de apartamente sunt alimentate, printre altele, de investiţii în proprietăţi destinate închirierii, percepute drept o alternativă atractivă şi stabilă la depozitele bancare pe termen lung, arată Marcin Janczuk, analist al Metrohouse Franchise.

În acest an, dezvoltatorii polonezi ar putea bate un record al vânzărilor pentru al cincilea an consecutiv graţie condiţiilor de  piaţă favorabile, dobânzile scăzute, creşterea economică susţinută, şomajul în scădere şi salariile în creştere fiind considerate cei mai importanţi factori care susţin activităţile din sector, notează Jaroslaw Jedrzynski, de la RynekPierwortny.pl.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO