Business Internaţional

Polonia speră că Brexitul o va ajuta să-şi aducă tinerii talentaţi înapoi acasă

Mateusz Morawiecki, premierul polonez

Mateusz Morawiecki, premierul polonez

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

04.01.2018, 00:00 165

Noul premier polonez, Mateusz Morawiecki, se foloseşte de Brexit pentru a-şi susţine eforturile de a-i readuce acasă pe tinerii polonezi educaţi în străinătate, scrie Politico. Morawiecki speră că aceştia vor fi atraşi de economia locală în creştere rapidă, de cash-ul acordat start-up-urilor şi de o comunitate în creştere de antreprenori. Cu cât numărul talentelor din sectorul de business care se întorc în ţară va fi mai mare, cu atât mai rapid se va putea maturiza economia poloneză, putând concura cu Europa Occidentală.

Deja, ca ministru de finanţe şi dezvoltare, Morawiecki a pus la bătaie tinerele talente din sectorul digital pentru a atrage mari bănci ca Goldman Sachs şi JPMorgan.

Ţara se află doar în urma Marii Britanii, Franţei şi Germaniei din UE după dimensiunea reţelei sale de absolvenţi IT. Şi totuşi, în pofida problemelor generate de Brexit, vieţile comfortabile şi salariile din Londra, cât şi imaginea guvernului polonez îi fac pe cei pe care Polonia şi-i doreşte cel mai mult înapoi, bancheri, executivi şi manageri, să ezite să se întoarcă în şară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO