Business Internaţional

Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât limita maximă admisă

Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât...

Autor: Oana Stupinean

09.10.2014, 12:45 539

Beijing se află sub cod portocaliu de poluare a aerului, după ce nivelul de pulberi în suspensie a depăşit de aproape 15 ori limita recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, situaţie care a dus la întreruperea activităţii mai multor centre industriale de lângă capitala Chinei, scrie Bloomberg.

Concentraţia de particule PM2.5 (cele mai daunatoare pentru sanatate) înregistrată în Beijing era de 359 micrograme pe metru cub. OMG recomandă o expunere de maxim 24 de ore la un mediu în care concentraţia este de 25 de micrograme pe metru cub.

Autorităţile atenţionează oamenii să petreacă cât mai puţin timp posibil afară, în timp ce persoanele care suferă de boli cardiace sunt sfătuite să ramână în casele lor. Aceste alerte s-au intensificat de miercuri, când atenţionarea era pentru cod galben de poluare a aerului.

Reducerea vizibilităţii a dus la închiderea unor autostrăzi din Beijing, potrivit agenţiei de ştiri din China, Xinhua. Smog-ul este rezultatul focurilor aprinse de fermieri pe câmpurile lor după ce au cules recolta, scrie Xinhua, citând Agenţia pentru Protecţia Mediului din provincia din estul Chinei, Henan.

Beijing anunţă că va impune luna viitoare măsuri de control al poluării similare cu cele adoptate în anul 2008 înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, când liderii Cooperării Economice Asia-Pacific  (APEC) s-au întrunit pentru summitul anual. În luna august din acel an, autorităţile au impus populaţiei să circule mai puţin cu maşinile pentru a se asigura că cerul este “limpede” pentru pregătirile întâlnirii APEC.

Luna trecută, autorităţiile au amendat sute de companii cu peste 2 milioane de dolari pentru a spori campania anti-poluare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO