Business Internaţional

Poveştile victimelor celei mai mari furtuni din istoria SUA

Poveştile victimelor celei mai mari furtuni din istoria SUA

Autor: Ioana Nita

01.11.2012, 00:05 505

În cartierul Broad Channel din New York, o femeie în vârstă de 29 de ani a trebuit să iasă din casă pe geam şi să înoate împreună cu fiica sa de 8 ani. În Long Island, un bărbat a aprins din greşeală un foc de artificii crezând că este o lumânare şi acestea i-au explodat în mână, relatează un poliţist. Iar, în Freeport, Nicole Smith a evacuat locuinţa, însă s-a întors acasă pentru a lua o barcă de pe peluză.

*

O fată de 13 ani a fost găsită fără suflare îmbrăcată în pijamaua sa la câteva case distanţă de locuinţa sa din Staten Island măturată de furtună, iar doi băieţi, de 11 şi 13 ani, au fost striviţi de un copac care a căzut peste o casă din suburbia Westchester County a New Yorkului.

*

După ce vântul s-a mai domolit, marţi dimineaţă, Joe Jordan, care locuia în cartierul newyorkez Queens, şi-a făcut cu greu drum prin apă pentru a vedea care sunt pagubele pe care le-a produs uraganul în vecinătatea Breezy Point. Peste noapte, focul a mistuit peste 100 de case, iar zeci de alte locuinţe au fost smulse din temelii de valurile împinse de uragan. Jordan a văzut în jur numai apă, iar la scurt timp a auzit un strigăt de ajutor. Era vecinul său, William Norton, în vârstă de 88 de ani, care a petrecut o noapte chinuitoare împreună cu soţia sa pe grămada de haine din pat unde s-au refugiat pe măsură ce casa lor era inundată. Jordan, împreună cu alţi vecini, au scos cu greu o barcă din altă casă, scufundată, şi cu ajutorul acesteia i-au salvat pe soţii Norton. Marţi dimineaţă cei doi stăteau într-o maşină desculţi şi îmbrăcaţi cu haine împrumutate, aşteptând să le vină rudele. Soţii au spus că avertismentul autorităţilor de a evacua locuinţa a fost foarte clar, însă a părut mai simplu să stea în casă. "Nu este vina lor, este vina noastră că nu am plecat", a spus Marz Norton în vârstă de 88 de ani.

*

În satul de pescari Jerusalem din Rhode Island, John Eldridge (38 ani), a stat în afara casei sale inundate toată noaptea. "Încă nu am dormit", a spus el. Când furtuna a lovit cu cea mai mare furie, valurile s-au prăbuşit peste drum, "vântul smulgea părţi din acoperişuri, iar punţile pluteau, era o nebunie", a povestit Eldridge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO