Business Internaţional

Preluarea Credit Lyonnais sub lupa

14.01.2003, 00:00 10

Autoritatile franceze ce reglementeaza sectorul bancar analizeaza implicatiile, la nivelul competitiei, ale ofertei in valoare de 20,6 miliarde de dolari depuse de Credit Agricole pentru Credit Lyonnais, cerand unor parti terte sa-si exprime parerea legata de aceasta tranzactie, pana la data de 24 ianuarie.
Declaratia facuta de ComitA© des Etablissements de CrA©dit et des Entreprises d'Investissement (CECEI), comitetul format din 11 membri, din cadrul bancii centrale, care va trebui sa aprobe incheierea tranzactiei, confirma de asemenea faptul ca preluarea va fi amanata cu cel putin doua saptamani fata de termenul avut in vedere de Agricole.
CECEI a cerut pareri si cifre detaliate care ar putea-o ajuta sa "evalueze impactul pe care-l va avea aceasta tranzactie la nivelul competitiei".
Bancile rivale locale ale Agricole si-au exprimat temerile legate de posibilul rol dominant al unei combinatii dintre Agricole si Lyonnais in cadrul sectorului bancar francez pe segmentul operatiunilor bancare desfasurate cu clientii persoane fizice. Banca ce ar lua nastere in urma preluarii ar fi mult mai puternica decat sunt cele mai mari banci pe alte piete europene, cum ar fi cea britanica, spaniola sau italiana.
Astfel, banca nou-rezultata ar include 9.200 de filiale si aproximativ 20 milioane de clienti in contextul in care Franta are 60 milioane de locuitori. Aceasta ar avea de asemenea 1,4 milioane de clienti comerciali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO