Business Internaţional

Premierul Croaţiei: Serbia trebuie să trimită imigranţi şi prin România şi Ungaria, nu doar prin Croaţia

Premierul Croaţiei: Serbia trebuie să trimită...

Autor: Mihai Draghici

22.09.2015, 18:31 176

Guvernul de la Belgrad acuză Serbia că a ajuns la o înţelegere tacită cu Ungaria pentru a trimite imigranţii în Croaţia. "Asistăm la o acţiune concertată de trimitere a imigranţilor spre Croaţia", a declarat ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici.

Pe fondul scandalului cu Serbia şi Ungaria, premierul Croaţiei, Zoran Milanovici, a cerut Belgradului să îndrume imigranţii extracomunitari şi prin Ungaria şi România.

"Trimiteţi o parte din imigranţi prin Ungaria şi România", a declarat Milanovici într-un interviu acordat postului croat N1.

Autorităţile croate continuă să blocheze intrarea vehiculelor de transport de mărfuri dinspre Serbia pe la punctul vamal Bajakovo-Batrovci. O coloană de camioane s-a format pe o distanţă de 15 kilometri de partea sârbă a frontierei, din cauza acestei măsuri. Premierul sârb, Aleksandar Vucici, a anunţat marţi dimineaţă că Serbia va reacţiona la decizia Croaţiei de a închide graniţa pentru camioanele sârbe dacă Uniunea Europeană nu găseşte o soluţie până la ora 14.00 (15.00, ora României).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO