Business Internaţional

Premierul francez, Manuel Valls: Europa ar putea eşua şi este în pericol să se destrame

 Premierul francez, Manuel Valls: Europa ar putea eşua...

Autor: Mediafax

17.11.2016, 12:49 1154

Uniunea Europeană riscă să se destrame dacă Franţa şi Germania, în mod particular, nu depun eforturi sporite pentru a stimula creşterea economică şi nu ţin cont de preocupările cetăţenilor, a declarat prim-ministrul francez Manuel Valls.

De asemenea, Franţa ar trebui să-şi continue reformele, inclusiv reducerea taxelor pentru societăţile comerciale, iar Germania trebuie să depună eforturi suplimentare în ceea ce priveşte investiţiile, a adăugat liderul francez, cu ocazia unui eveniment organizat de cotidianul german Sueddeutsche Zeitung.

Valls a subliniat că Franţa şi Germania trebuie să rămână puternice şi să ofere proiectelor europene o nouă fundaţie.

"Europa este în pericol să se destrame", a afirmat Valls, "aşa că Germania şi Franţa au o responsabilitate imensă".

În ceea ce priveşte negocierile cu Marea Britanie pe tema Brexit, oficialul francez a declarat că: "dacă vor putea să aibă toate avantajele Europei, dar fără inconvenientele asociate, atunci deschidem o fereastră pentru ca alţii să părăsească Uniunea Europeană".

Valls a mai spus că dezbaterile electorale din Franţa "ignoră pericolul reprezentat de extrema-dreaptă", adăugând că: "suntem în faţa unui moment istoric (...) periculos pentru lume, periculos pentru Europa şi periculos pentru Franţa".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO