Business Internaţional

Prescrierile de ipoteci, in crestere cu 25% in octombrie

13.11.2008, 18:28 16

Peste un sfert de milion de cazuri de prescriere de ipoteci au fost initiate in Statele Unite in luna octombrie desi ritmul intrarii in imposibilitate de plata a incetinit in urma legilor adoptate in vederea protejarii proprietarilor de locuinte, conform datelor RealtyTrac citate de Bloomberg.

Prescrierile au inregistrat o crestere de 25% fata de anul anterior, ceea ce marcheaza o imbunatatire a situatiei, avand in vedere cresterile lunare medii de 50% consemnate in acest an, dupa ce California a adoptat o lege care amana prescrierile pentru unii debitori.
Bancile si statele americane depun eforturi pentru a stopa defaulturile in conditiile deteriorarii perspectivelor economice in urma cresterii ratei somajului si continuarii declinului preturilor la locuinte. Rata somajului a urcat la 6,5%, cea mai ridicata din 1994, iar numarul locurilor de munca a scazut pentru a 10-a luna consecutiv in octombrie, a anuntat Departamentul Muncii. Preturile locuintelor din 20 de orase au inregistrat cel mai rapid ritm de scadere consemnat vreodata in luna august si au avut scaderi in fiecare luna din ianuarie 2007 incoace, conform indicelui preturilor la locuinte S&P/Case-Shiller. "Aparenta incetinire a activitatii de prescriere minimizeaza severitatea problemei", declara CEO-ul RealtyTrac James Saccacio. "Efectul ar putea fi o simpla amanare a prescrierilor inevitabile" in cazul in care bancile si guvernul nu vor adopta o reactie comuna cu privire la modificarile ce pot fi aduse creditelor ipotecare. Cazurile de prescriere au avut o crestere de 5% fata de luna septembrie, conform RealtyTrac. Cea mai insemnata imbunatatire a fost inregistrata in California, statul cu cele mai multe cazuri de prescriere din Statele Unite, aici numarul cazurilor marcand o scadere de 44% in octombrie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut dupa ce noua lege a cerut creditorilor sa-i contacteze pe debitori pentru a discuta pe marginea modificarii creditelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO