Business Internaţional

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Rusia nu trebuie să fie umilită în ciuda greşelii istorice a lui Putin

Preşedintele francez Emmanuel Macron: Rusia nu trebuie...

Autor: Petru Mazilu

04.06.2022, 15:03 189

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită, astfel încât, atunci când luptele din Ucraina se vor opri, să se poată găsi o soluţie diplomatică. Macron crede că Franţa va juca un rol de mediator pentru a pune capăt conflictului, anunţă Reuters.

Emmanuel Macron a încercat să menţină un dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin în timpul războiului din Ucraina. Poziţia sa a fost criticată în repetate rânduri de unii parteneri din Europa, deoarece aceştia consideră că subminează eforturile de a-l presa pe Putin să se aşeze la masa negocierilor.

„Nu trebuie să umilim Rusia pentru ca în ziua în care luptele se vor opri să putem construi o rampă de ieşire prin mijloace diplomatice. Sunt convins că este rolul Franţei să fie o putere de mediere", a declarat Macron într-un interviu acordat unor ziare regionale.

Macron a vorbit cu Putin în mod regulat de la începutul războiului, ca parte a eforturilor de a obţine o încetare a focului şi de a începe o negociere credibilă între Kiev şi Moscova.

„Cred, şi i-am spus, că face o greşeală istorică şi fundamentală pentru poporul său, pentru el însuşi şi pentru istorie", a spus Macron.

Franţa a sprijinit Ucraina din punct de vedere militar şi financiar, dar până acum Macron nu a fost la Kiev pentru a oferi un sprijin politic simbolic, la fel ca alţi lideri UE, lucru.

Parisul trimite arme ofensive, inclusiv tunuri obuziere Cezar luate din stocurile armatei franceze. Macron a declarat că le-a cerut producătorilor de arme să accelereze producţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO