Business Internaţional

Preşedintele Franţei, Francois Hollande l-a avertizat pe Donald Trump asupra consecinţelor negative ale protecţionismului

Preşedintele Franţei, Francois Hollande l-a avertizat...

Autor: Mircea Olteanu

29.01.2017, 10:27 164

"Într-o lume instabilă şi incertă, auto-izolarea ar reprezenta o fundătură", a afirmat Holleande în cursul discuţiei telefonice cu Trump, potrivit comunicatului dat publicităţii de Preşedinţia franceză.

Ca răspuns la scepticismul preşedintelui american în privinţa organizaţiilor internaţionale, liderul de la Paris a reafirmat sprijinul Franţei pentru ONU, a subliniat caracterul indispensabil al NATO şi s-a declarat în favoarea întăririi Uniunii Europene.

Hollande a transmis omologului său american că sancţiunile impuse Rusiei ar trebui anulate doar după soluţionarea situaţiei din estul Ucrainei.

În cursul discuţiei între cei doi lideri, Hollande a mai afirmat că democraţia poate fi apărată doar dacă principiile democratice de bază sunt respectate, inclusiv primirea refugiaţilor.

Anterior, cu ocazia unei reuniuni a liderilor din sudul Europei, Hollande a susţinut că noua Administraţie de la Casa Albă încurajează "populismul şi chiar extremismul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO