Business Internaţional

Preţul petrolului a scăzut cu peste un dolar

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

17.10.2011, 19:59 117

Preţul petrolului Brent a scăzut luni cu peste un dolar, la sub 111 dolari pe baril, după ce ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat că summit-ul UE de la sfârşitul acestei săptămâni nu va aduce o soluţie definitivă la criza datoriilor din zona euro, transmite Reuters.

Speranţele investitorilor au crescut după ce miniştrii de Finanţe şi reprezentanţii băncilor centrale din statele membre ale G20 au declarat sâmbătă că se aşteaptă ca summit-ul din 23 octombrie să "rezolve decisiv problemele actuale, printr-un plan cuprinzător".

"Comentariile germane au dus la scăderea preţului petrolului, iar euro s-a depreciat faţă de dolar", a declarat Phil Flynn, analist la firma PFGBest Research din Chicago.

Piaţa a fost influenţată negativ şi de date referitoare la evoluţia industriei prelucrătoare din statul New York.

La ora 15:46 GMT, preţul petrolului Brent, cu livrare în decembrie, era în scădere cu 1,31 dolari, la 110,92 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în noiembrie, a coborât cu 23 de cenţi, la 86,57 dolari pe baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO