Business Internaţional

Pretul petrolului coboara sub 96 de dolari

09.11.2007, 18:15 10

Pretul petrolului a inceput sa coboare de la valorile record inregistrate in aceasta saptamana, un baril fiind cotat ieri la pranz sub pragul de 96 de dolari pe bursele asiatice, scrie Forbes.
Scaderea preturilor s-a datorat ratei mai mici de reducere a stocurilor de petrol din Statele Unite. Petrolul cu livrare in decembrie a fost cotat ieri pe bursa din New York la 95,32 de dolari/baril, in scadere cu 1,05 dolari.
Chiar daca cotatiile barilului de petrol s-au calmat pe parcursul zilei de ieri, titeiul s-ar putea indrepta in continuare spre pragul de 100 de dolari, din cauza rezervelor insuficiente si cererii tot mai mari.
Dolarul a continuat sa se deprecieze in raport cu euro si cu alte monede, iar acest lucru ar putea influenta o crestere de preturi la petrol.
"Traversam o perioada de avant, asa ca exsita suficient potential pentru ca pretul petrolului sa atinga nivelul de 100 de dolari", a declarat Mark Pervan, strateg la ANZ Bank, in Australia.
Pervan a adaugat ca exista suficiente indicii care sa sustina atingerea pragului de 100 de dolari, in special declinul inregistrat de moneda americana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO