Business Internaţional

Preţul petrolului o ia din nou în jos: barilul se ieftineşte cu 2 dolari

Preţul petrolului o ia din nou în jos: barilul se ieftineşte cu 2 dolari

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

06.05.2011, 16:22 589

Preţul petrolului Brent a coborât vineri cu peste doi dolari, lasub 109 dolari pe baril, continuând declinul abrupt, de peste 10%,înregistrat în ziua precedentă, după ce temerile legate desoliditatea redresării economiei mondiale au determinatinvestitorii să îşi reducă plasamentele în mărfuri.

"Instinctul este de a lichida.Chiar dacă eşti un investitor de tip taur, trebuie să ai buzunareadânci pentru a rezista", a declarat un trader dinSingapore.

Cotaţia petrolului Brent a scăzutcu peste cinci dolari în prima parte a şedinţei, dar a recuperat oparte din pierderi. La ora 11:45 GMT, era tranzacţionat în scăderecu 2,1 dolari, la 108,7 dolari pe baril.

Declinul de joi a fost al doileaca mărime înregistrat vreodată într-o singură zi, cotaţiapetrolului Brent coborând cu peste 10 dolari. În timpultranzacţiilor, a scăzut chiar cu 12 dolari, cea mai mare scăderezilnică din istorie.

Comparativ cu sfârşitul săptămâniitrecute, preţul petrolului s-a redus cu peste 15 dolari.

Cotaţia petrolului destinat pieţeiamericane a scăzut cu 2,35 dolari, la 97,46 dolari pe baril, dupăun minim al şedinţei de 95,25 dolari pe baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO