Business Internaţional

Pretul petrolului scade pentru a treia zi

12.07.2005, 19:57 8

Pretul petrolului brut a scazut pentru a treia zi dupa ce uraganul Dennis a lovit coasta de vest a Floridei, relateaza Bloomberg.

Uraganul a lovit tarmul duminica dupa care a avansat spre interior. La scurt timp dupa aceasta, a scazut ca intensitate pana la o furtuna tropicala.

Exxon Mobil si BP au evacuat echipamentele din golf in timpul saptamanii, reducand productia, in eventualitatea in care Dennis ar fi avansat inspre vest, zona unde se afla cele mai multe campuri petroliere ale regiunii.

"Aceasta situatie nu se aseamana cu nimic de pana acum", a spus Chris Memmis, proprietarul New Wave Energy din Aptos, California.

"Petrolul inregistra de curand un trend descendent catre 56 de dolari barilul si este probabil sa cunoasca aceeasi cadere din nou", a continuat el.

Livrarile de petrol care urmeaza sa aiba scadenta in august au scazut cu 82 de centi, sau 1,4 procente, pana la 58,81 de dolari barilul la New York Mercantile Exchange.

Statele din zona Golfului american beneficiaza de mai mult de jumatate din importurile de petrol facute de Statele Unite, si furnizeaza 30% din productia tarii, conform Mineral Management Service.

ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO