Business Internaţional

Prima întrevedere între preşedintele Turciei şi Donald Trump după ce preşedintele SUA şi-a început mandatul va avea loc pw 16-17 mai la Washington

Prima întrevedere între preşedintele Turciei şi...

Autor: Departamentul Externe

20.04.2017, 19:50 48

Va fi prima întrevedere între Erdogan şi Trump după ce preşedintele SUA şi-a început mandatul, în luna ianuarie.

Situaţia din Siria şi extrădarea clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de către autorităţile de la Ankara de orchestrarea tentativei de lovitură de stat, sunt principalele probleme bilaterale.

Întâlnirea dintre preşedinţii Turciei şi Statelor Unite vine înaintea summitului NATO de la Bruxelles, programat să aibă loc în perioada 24-25 mai.

Recep Erdogan a declarat că recenta contestare a rezultatelor referendumului din Turcia privind sporirea prerogativelor prezidenţiale încalcă jurisdicţia Curţii Europene a Drepturilor Omului. Opoziţia din Turcia a anunţat că va urma toate acţiunile legale posibile pentru a scoate la iveală neregularităţile în procedura de vot.

Donald Trump l-a felicitat telefonic pe Recep Erdogan pentru victoria în cadrul referendumului privind instituirea sistemului prezidenţial în Turcia. Cei doi lideri de stat au discutat şi despre atacul american asupra unei baze aeriene siriene ca răspuns la atacul chimic din provincia Idlib.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO