Business Internaţional

Primarul din Bruxelles a demisionat în urma unui scandal de corupţie

Primarul din Bruxelles a demisionat în urma unui scandal...

Autor: Andrei Ionascu

08.06.2017, 20:22 873

Mayeur, membru al Partidului Socialist belgian şi primar al Bruxellesului din 2013, ar fi fost implicat într-un sistem de plăţi din partea unor organizaţii care ajută oamenii fără adăpost.

Un raport parlamentar a dezvăluit că Yvan Mayeur a fost plătit cu aproximativ 19.000 de euro pentru a participa la întâlnirile organizaţiei nonguvernamentale Samu Social, care se ocupă cu asistarea persoanelor fără adăpost din capitala Belgiei.

Primarul Bruxellesului nu a reuşit să prezinte dovezi că astfel de întâlniri au avut loc vreodată. În acelaşi timp, consiliul de administraţie al organizaţiei Samu Social nu a putut furniza Guvernului belgian nicio dovadă privind întâlnirile sau detalii ale asistenţei oferite de către Mayeur, precizând doar că unele discuţii au fost telefonice.

Într-un interviu pentru cotidianul Le Soir, Yvan Mayeur, în vârstă de 57 de ani, nu neagă că a primit bani, dar consideră că sumele nu sunt exagerate.

"Nu am nimic de ascuns. Ofer şi asistenţă socială şi nu este un act caritabil. Este o slujbă adevărată. Recunosc că am primit o sumă netă de 700 de euro pe lună. Pentru unii pot fi mulţi bani, dar există o justificare asociată numărului de sarcini îndeplinite. Toţi banii s-au dus pentru susţinerea acestei cauze şi pentru organizarea volumului de muncă. Sunt surprins de ideea înfiinţării unei comisii de anchetă", a spus Mayeur.

Mai mulţi lideri politici din Belgia i-au cerut demisia lui Yvan Mayeur, inclusiv din cadrul Partidului Socialist. Elio Di Rupo, fost premier al Belgiei şi fost lider al Partidului Socialist, a declarat că "demisia este necesară".

Potrivit presei belgiene, zeci de mii de euro sunt împărţiţi anual către anumiţi politicieni care susţin organizaţii nonguvernamentale pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe din Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO