Business Internaţional

Problemele lui Elon Musk nu se mai termină: Un angajat al Tesla a recunoscut că a sabotat fabrica cu care executivul spera să atingă ţinta de producţie

Problemele lui Elon Musk nu se mai termină: Un angajat...

Autor: Alex Ciutacu

20.06.2018, 18:31 510

Încercarea companiei Tesla de a ţine pasul cu nivelul de producţie al Model 3 s-a lovit de un obstacol neaşteptat – sabotajul, potrivit CNN.

În cadrul unui e-mail trimis angajaţilor Tesla duminică noapte, CEO-ul Elon Musk a anunţat că un angajat, căruia nu i-a dat numele, a recunoscut că ar fi sabotat fabrica din Freemont, California, cu care Tesla încearcă să mărească nivelul de producţie al sedanului Model 3 până la o rată de 5.000 de maşini pe săptămână – moment în care compania ar deveni profitabilă.

Musk spune că angajatul a recunoscut că ar fi întreprins „operaţiuni extinse şi cu un impact major”.

E-mailul preciza că angajatul a făcut multe schimbări la sistemul computerizat de operare al fabricii. În plus, acesta ar fi scos din companie cantităţi uriaşe de date şi le-ar fi trimis către actori necunoscuţi.

„Motivaţia lui a fost o promovare pe care nu a primit-o. În lumina acestor acţiuni, clar a fost o decizie bună să nu îl promovez”, scrie Musk.

E-mailul nu preciza dacă angajatul a fost concediat sau nu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO