Business Internaţional

Problemele nu se mai opresc pentru FED: După falimentele bancare de săptămâna trecută, inflaţia se arată greu de combătut. Aceasta a atins 6% în februarie, în scădere faţă de 6,4% din ianuarie, însă în continuare periculos de mare pentru un sistem financiar pus sub presiune

Problemele nu se mai opresc pentru FED: După falimentele...

Autor: Valeriu Dănilă

14.03.2023, 16:43 990

Inflaţia din SUA a rămas suficient de ridicată pentru a complica şi mai mult lucrurile pentru Rezerva Federală, deoarece aceasta se confruntă cu falimente bancare şi este preocupată de stabilitatea financiară, titrează Financial Times.

Indicele preţurilor de consum a crescut cu 6% faţă de anul precedent în februarie (YOY), după o creştere de 0,4% faţă de luna precedentă. Este o încetinire faţă de procentul de 6,4% înregistrat în ianuarie, deşi inflaţia rămâne încă ridicată.

Datele, publicate marţi de Bureau of Labor Statistics, vin într-un moment dificil pentru Fed, care duminică seara a fost nevoită să intervină pentru a controla consecinţele falimentului Silicon Valley Bank.

Într-o încercare de a restabili încrederea în sistemul bancar, toate depozitele clienţilor la SVB şi Signature Bank, un alt creditor care a fost închis duminică de autorităţile de reglementare, vor fi restabilite, indiferent de valoarea acestora. Suplimentar, banca centrală a dezvăluit o nouă facilitate de creditare pentru a se asigura că „băncile au capacitatea de a satisface nevoile tuturor deponenţilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO