Business Internaţional

Profitul Goldman Sachs a crescut cu 48% în trimestrul al treilea, la 2,24 miliarde dolari

Profitul Goldman Sachs a crescut cu 48% în trimestrul al...

Autor: Anca Dumitrescu

16.10.2014, 16:46 110

Este pentru al doilea an consecutiv când profitul Goldman Sachs depăşeşte estimările analiştilor prin renunţarea de către bancă la practica tradiţională de a aloca fonduri egale pentru remuneraţiile angajaţilor, în fiecare din primele trei trimestre, înainte de a ajusta sumele în ultimele trei luni ale anului.

Veniturile au avansat cu 25%, la 8,39 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor datorită câştigurilor aduse de investiţiile proprii ale băncii şi a unui câştig excepţional.

Veniturile din operaţiuni cu venituri fixe, valută şi tranzacţii cu mărfuri au urcat cu 3% în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,98 miliarde de dolari. Creşterea marchează întreruperea evoluţiei negative a acestor venituri din ultimele patru trimestre.

Bănci precum JPMorgan Chase, Bank of America şi Citigroup au înregistrat la rândul lor venituri peste aşteptările analiştilor din operaţiunile de trading, datorită redresării activităţilor în septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO