Business Internaţional

Profitul Henkel creste pe fondul dezvoltarii din SUA

09.11.2004, 00:00 16



Henkel, producatorul german de detergenti, a declarat ca profitul a crescut cu 11% in acest semestru ca urmare a extinderii in Statele Unite ale Americii, relateaza Bloomberg. Profitul a urcat la valoarea de 131 de milioane de euro, fata de 118 milioane anul trecut, conform documentelor date publicitatii la conferinta de presa a grupului din Dusseldorf. Ulrich Lehner, CEO, e decis sa mareasca numarul marcilor comercializate in Statele Unite, unde vanzarile trimestriale aproape ca s-au dublat.



Compania previzioneaza cresteri anuale ale volumului vanzarilor pana in 2008 cuprinse intre 3 si 4 procente. Henkel se asteapta la o crestere a costurilor pentru ambalare, materii prime si transport. Cresterile vor fi compensate de deprecierea dolarului si de alte reduceri de cost.



Henkel a achizitionat alte companii in aceasta luna. Producatorul german a declarat ca va cumpara Orbaseal pentru un pret necunoscut pentru a se extinde pe piata americana de piese auto, precum si Concorde Grup, compania franceza care produce chimicale.



Grupul german a crescut cota vanzarilor din SUA la 21 de procente, de la 12%. Totusi vanzarile retailerului au scazut pentru a doua luna consecutiv ca urmare a grijilor legate de pierderea locurilor de munca si pretului combustibililor, precum si din cauza somajului care a crescut pentru a noua luna consecutiv in Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO