Business Internaţional

Profitul Philips s-a dublat in trimestrul patru

23.01.2007, 18:58 13

Royal Philips Electronics, cel mai mare producator de televizoare si automate de cafea, a declarat o dublare a profitului datorita reducerilor de taxe, scrie Bloomberg.
Profitul net a crescut la 680 de milioane euro (881,9 mil. dolari), sau 59 de centi pe actiune, de la 332 de milioane de euro, sau 27 centi per actiune, au declarat oficiali ai companiei Philips cu sediul la Amsterdam.
Valoarea impozitului platit de catre Philips a scazut cu 90% datorita reducerii taxelor impuse companiilor din Olanda. In 2006 directorul executiv Gerard Kleisterlee a luat decizia de a vinde 80,1% din divizia de semiconductori unor fonduri de investitii, pentru a se concentra asupra celorlalte divizii. Philips are in plan cresterea dividendelor pentru 2006 la 60 de centi pe actiune, de la 44 de centi. Aceasta ar fi cea de-a treia crestere consecutiva si cea mai mare din ultimii zece ani, a declarat Kleisterlee.
"Valoarea ridicata a dividendelor arata ca managementul companiei este increzator in viitor", a declarat Joost de Graaf, manager de fonduri la Kempen Capital Management din Amsterdam, care gestioneaza 467 de milioane de dolari (360,5 mil. euro), inclusiv actiuni ale companiei olandeze. "Acest lucru demonstreaza ca Philips se poate dezvolta fara a avea nevoie de prea mult capital", a adaugat De Graaf.
Compania se asteapta la o medie anuala a vanzarilor intre 5% si 6% in 2007. Conform declaratiilor, oficialii Philips se asteapta ca primul trimestru al acestui an sa fi unul dificil pentru divizia de electronice datorita presiunii exercitate asupra reducerii preturilor televizoarelor cu ecran plat. Pentru anul curent Philips preconizeaza un indice EBITA (venituri inainte de dobanzi, taxe si amortizare) de aproximativ 3% la divizia de electronice. In trimestrul patru veniturile inainte de impozitare la divizia medicala au crescut cu 16%, la 311 milioane de euro, cu o crestere a vanzarilor de 1,9%, la 2,07 miliarde de euro.
Directorul executiv al Philips, Gerard Kleisterlee, declarat omul de afaceri al anului 2006 in Europa de catre revista Fortune, a decis o reorganizare a producatorului si a acordat o atentie mai mare diviziilor ce produc scannere medicale, aparate de ras electrice si corpuri de iluminat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO