Business Internaţional

Profitul Santander creste cu 55%

27.07.2007, 18:36 10

Banco Santander, cea mai mare banca a Spaniei si principalul candidat pentru achizitia diviziilor din Brazilia si Italia a ABN Amro, a inregistrat in trimestrul doi al acestui an o crestere a profitului datorita vanzarilor de active si a majorarii veniturilor din Spania, America Latina si Marea Britanie, scrie Bloomberg.
Profitul net s-a apreciat cu 55%, la 2,55 mld. euro, de la 1,72 mld. euro in aceeasi perioada a anului trecut. Castigurile inregistrate au depasit 2,51 mld. euro, media estimarilor realizate de sase analisti chestionati de Bloomberg. Cea mai mare crestere a profitului au raportat filialele din Spania si America Latina pe masura ce banca scoate la vanzare active pentru
a-si finanta achizita de 19,9 mld. euro a diviziilor ABN Amro.
"Au o afacere profitabila insa piata locala va deveni foarte dura pentru Santander", a declarat Andrew Lynch, care gestioneaza echivalentul a 12 miliarde de dolari (8,7 mld. euro) in cadrul Schroder Investment Management, fond de investitii care a vandut actiuni Santander in valoare de 75 milioane de euro in ultimele doua luni.
Castigurile bancii s-au apreciat semnificativ in luna iunie a acestui an cand vanzarea pachetului de actiuni de 1,8% detinut in cadrul bancii italiene Intesa Sanpaolo, ce a determinat un venit de 599 milioane de euro, potrivit bancii. Profitul net fara a lua in calcul vanzarile de active s-a apreciat cu 22%, la 2,09 miliarde de euro, potrivit bancii spaniole.
Actiunile bancii s-au depreciat cu 1,7% in acest an in comparatie cu cresterea de 0,4% a titlurilor BBVA, cea de-a doua mare banca a Spaniei care la mijlocul saptamanii a raportat o crestere a profitului de 1,1% in primul semestru al acestui an la 3,37 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO