Business Internaţional

Putin spune că Occidentul se foloseşte de Ucraina pentru a slăbi Rusia

Putin spune că Occidentul se foloseşte de Ucraina...

Autor: Cosmin Pirv

31.12.2022, 15:41 50

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus sâmbătă, în mesajul de Anul Nou, că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a slăbi şi diviza Rusia, informează Reuters.

Într-un mesaj video de Anul Nou difuzat de televiziunea de stat rusă, Putin a declarat că Rusia luptă în Ucraina pentru a-şi proteja „patria” şi pentru a asigura „independenţa adevărată” pentru poporul său.

Putin a acuzat Occidentul că a minţit Rusia şi că a provocat Moscova să lanseze ceea ce numeşte o „operaţiune militară specială” în Ucraina.

„Occidentul a minţit în legătură cu pacea”, a spus Putin, adăugând: „Se pregătea pentru agresiune... iar acum se foloseşte cu cinism de Ucraina şi de poporul său pentru a slăbi şi diviza Rusia”.

Tot sâmbătă, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a spus că victoria în Ucraina este "inevitabilă", în timp ce a lăudat eroismul soldaţilor ruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO