Business Internaţional

Raiffeisen intra in lupta pentru a treia mare banca poloneza

13.04.2010, 23:08 18

Raiffeisen International este ultima banca inscrisa in cursapentru achizitia participatiei de 70% detinuta de Allied IrishBanks in cadrul creditorului polonez Bank Zachodni, scrieBloomberg.

Bank Zachodni, cu o valoare de piata de 14,7 mld. zloti (3,8miliarde de euro), este "bijuteria coroanei" din portofoliul AlliedIrish.

Raiffeisen International, banca austriaca ce opereaza exclusivin Europa de Est (inclusiv in Romania) a spus ca este interesata depiata bancara din Polonia si evalueaza posibile tinte pentruachizitie. "In principiu noi trebuie sa analizam toate tintele", aspus purtatorul de cuvant al Raiffeisen, Michael Palzer."Consideram ca Polonia este o piata interesanta."

Allied Irish este de asteptat sa ia o decizie privind vanzareapana la sfarsitul lunii septembrie, potrivit ziarului austriacWirtschaftsbatt. Banca irlandeza are nevoie de 7,4 mld. euro pentrua indeplini cererile impuse de autoritati pentru sistemul bancar,iar din acest motiv s-a hotarat sa vanda divizia poloneza. SociétéGénérale, BNP Paribas, Unicredit, Banco Santander si RabobankNederland sunt, de asemenea, interesate sa cumpere actiuni incadrul creditorului polonez, potrivit ziarului care nu precizeazasursa acestor informatii. "Multe banci vor fi interesate, iar celedeja prezente in Polonia ar putea cel putin teoretic sa plateascamai mult deoarece ar putea beneficia de sinergii", afirma MarcinMaterna, analist la Millennium Bank din Varsovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO