Business Internaţional

Rata şomajului în zona euro se aproprie de cel mai scăzut nivel din ultimii 9 ani

Rata şomajului în zona euro se aproprie de cel mai...

Autor: Departamentul Economic

09.01.2018, 15:24 79

Şomajul în zona euro a atins luna trecută cel mai scăzut nivel începând cu anul 2009, deoarece piaţa forţei de muncă a continuat să beneficieze de cea mai rapidă creştere a economiei înregistrată în ultimul deceniu, potrivit Bloomberg.

Astfel, rata şomajului a scăzut la 8,7% în luna noiembrie, de la 8,8% în luna precedentă, potrivit unui raport al Eurostat emis marţi, iar şomajul în rândul tinerilor a scăzut la 18,2% în aceeaşi lună.

„După o perioadă sumbră marcată de faliment bancar, şomaj ridicat şi o criză a datoriilor suverane care a pus în pericol uniunea monetară şi a declanşat un stimul fără precedent de către Banca Centrală Europeană, economia regiunii a revenit pe un trend pozitiv. Creşterea economică înregistrată anul trecut a fost probabil cea mai rapidă din ultimul deceniu, iar ritmul expansiunii în 2018 se preconizează a fi aproape la fel de rapid”, notează Bloomberg.

Trendul pozitiv se reflectă într-o piaţă a muncii mai bună şi acutizarea unui sentiment de încredere în privinţa investiţiilor. În Spania, rata şomajului este la un nivel scăzut de nouă ani, în timp ce Germania are de-a face cu cea mai mică valoare înregistrată. Iar în Italia, rata şomajului a scăzut până la cel mai mic nivel din septembrie 2012, oferind un impuls necesar partidului aflat la putere înainte de alegerile generale din martie, mai arată sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO