Business Internaţional

Recep Tayyip Erdogan: Preşedinţia lui Donald Trump este o oportunitate extraordinară pentru Turcia

Recep Tayyip Erdogan: Preşedinţia lui Donald Trump este...

Autor: Olimpia Nicolae

10.01.2017, 09:43 131

În ultimele zile ale mandatului preşedintelui american în funcţie, Barack Obama, Recep Tayyip Erdogan a afirmat că speră să ajungă la un ”consens” cu Donald Trump, care va permite ambelor părţi să rezolve ”probleme regionale”.

Acesta nu a specificat însă chestiunile problematice la care speră să ajungă la un acord cu viitorul preşedinte american, însă se presupune că liderul turc a făcut referire la războiul din Siria şi susţinerea grupului militant kurd ce luptă împotriva SI din partea SUA.

Relaţiile diplomatice dintre SUA şi Turcia au fost afectate în urma conflictului de şase ani în care statul american a susţinut Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd, pe care Turcia le consideră a fi o extensie a grupării militante Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ankara susţine că organizaţia kurdă cooperează cu Rusia în Siria şi este asociată cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care are de mult timp revendicări teritoriale în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO