Business Internaţional

Reduceri de personal: Ford va renunţa la 2.000 de angajaţi înainte de a produce noile modele anunţate

Reduceri de personal: Ford va renunţa la 2.000 de...

Autor: Alex Ciutacu

05.03.2018, 17:29 5457

Ford Motor a anunţat că va renunţa temporar la 2.000 de angajaţi zilieri în Michigan, în cadrul unei transformări prin care trec fabricile din regiune, pregătindu-se pentru asamblarea camionetelor Ranger şi a vehiculelor sport Bronco, potrivit Reuters.

 Concedierile vor începe în luna mai şi se vor finaliza în luna octombrie, potrivit datelor furnizate de al doilea cel mai mare producător de automobile din Statele Unite.

„Angajaţii care sunt afectaţi temporar vor primi un bonus – 75% din salariu – dacă au vechime de cel puţin un an”, a transmis Kelli Felker, director de comunicare în cadrul companiei. „Angajaţii care vor fi afectaţi se vor întoarce la muncă – în cadrul Michigan Assembly sau în cadrul unei alte fabrici Ford”.

Ford a conturat recent un plan de a schimba echipamentele din fabrică pentru a putea produce noile SUV-uri Bronco, însă compania nu a transmis un plan detaliat.

Noul model de Ford Bronco va intra în producţie în 2020, în timp ce producţia pentru camionetele Ranger va începe la sfârşitul anului 2018.

Anunţul vine după ce vânzările modelului Ford Focus, care este produs în prezent la fabrica din Michigan, au scăzut considerabil.                                                                  

 
 
 

                                                            „

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO