Business Internaţional

Referendumul pentru independenţa Scoţiei, explicat pentru persoanele din afara Regatului Unit. VIDEO

Referendumul pentru independenţa Scoţiei, explicat...

Autor: Ştefan Stan

18.09.2014, 16:22 337

Scoţienii au oportunitatea istorică de a-şi decide joi independenţa şi, potrivit celor care au propus acest pas, vor hotărî dacă vor deveni cetăţenii unei ţări care se rupe de Marea Britanie pentru a-şi gestiona propriile resurse şi de a avea propriile politici bugetare, demografice şi de apărare.

Planul de independenţă scoţian îmbină modelul economic britanic cu cel norvegian şi irlandez şi ar trebui să aibă ca rezultat, printre altele, reindustrializarea ţării şi un plus de bunăstare.

Publicaţia britanică The Guardian a postat un video care explică pentru persoanele din afara Marii Britanii ce înseamnă de fapt referendumul de astăzi şi ce implicaţii are.

În video se vorbeşte despre Scoţia ca ţară, despre istoricul naţiunii şi despre legăturile politice şi economice cu Regatul Unit. De asemenea sunt dezbătute şi fostele tentative ale Scoţiei de a obţine independenţa faţă de Marea Britanie şi ce s-ar putea întâmpla dacă se va ajunge la independenţă. 

Click pe imagine pentru a vedea videoclipul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO