Business Internaţional

Restructurarea GE se apropie de final: Jeff Immelt se retrage din funcţia de director general al companiei şi va fi înlocuit de John Flannery

Restructurarea GE se apropie de final: Jeff Immelt se...

Autor: Anca Olteanu

12.06.2017, 14:56 94

Immelt, în vârstă de 61 de ani, va rămâne preşedinte în timpul perioadei de retragere care se va finaliza pe 31 decembrie. Flannery va ocupa funcţia de director general de la 1 august şi de preşedinte - după plecarea lui Immelt.

Jeff Immelt, care a preluat conducerea companiei de la Jack Welch în 2011, este apreciat pentru faptul că a condus compania în timpul crizei financiare care a afectat semnificativ pieţele de locomotive, turbine eoliene şi motoare GE. Immelt a supravegheat restructurarea unităţii GE Capital şi a mutat atenţia conglomeratului de la finanţe la producţie.

Flannery, în vârstă de 55 de ani, preşedinte şi director general al GE Healthcare, s-a alăturat GE Capital în urmă cu trei ani. Flannery a ajutat la creşterea afacerilor din domeniul îngrijirii sănătăţii (Health Care) cu 5%.

Kieran Murphy, preşedinte şi director general al diviziei de ştiinţe ale sănătăţii din cadrul GE (Healthcare Life Sciences) îl va înlocui pe Flannery.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO