Business Internaţional

Restructurarea Reuters da roade

14.01.2005, 00:00 24



Grupul britanic de media Reuters a anuntat ca se asteapta ca scaderea veniturilor inregistrata in ultimii trei ani sa se atenueze in primul trimestru al lui 2005, informeaza Financial Times.



Grupul, odata una dintre companiile britanice emblema, a declarat ca scaderea veniturilor in primul trimestru al acestui an va fi de doar 1,5%, fata de un declin de 8,4% in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta reducere este cea mai mica dupa 2002.



Reuters a informat ca vanzarile de abonamente, unul dintre principalii indicatori de performanta ai grupului, au fost incurajatoare. Dupa ce in ultimul trimestru al lui 2004, intreruperile de abonamente au depasit vanzarile, situatia s-a imbunatatit datorita interesului manifestat de Reuters pentru sporirea calitatii produselor si serviciilor oferite. Analistii au urmarit evolutia grupului in luna decembrie, care este o perioada de varf pentru vanzarea si anularea de abonamente, si au constatat un progres fata de anul trecut.



Tom Glocer, presedintele executiv al grupului, a declarat ca este multumit de progresul inregistrat si ca se asteapta ca grupul sa inregistreze in curand cresterea veniturilor.



Reuters a fost aproape de colaps in urma cu patru ani, cand a fost lovit de criza economica si a pierdut mult din cota de piata in favoarea rivalilor americani de la Bloomberg. Dupa numirea sa la conducerea Reuters, in 2001, Glocer a demarat un amplu program de restructurare, menit sa eficientizeze structura grupului. Restructurarea vizeaza reducerea costurilor cu 630 de milioane de euro si reducerea cu 3.000 a numarului de locuri de munca, pana in 2006.



Intre timp, Reuters si-a redus redus numarul de produse si servicii oferite de la 1.300 la circa 50, consolidandu-si operatiunile globale in jurul centrelor regionale. Grupul a mai reusit sa stranga peste 700 de milioane de euro din operatiuni secundare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO