Business Internaţional

Retailarii lituanieni, loviti din plin de scaderea cererii

29.12.2008, 14:05 42

Vanzarile de pe piata de retail din Lituania au inregistrat in luna noiembrie cel mai redus nivel raportat din 2001 pana in prezent, pe fondul cererii in scadere si a unui ritm lent de crestere economica, scrie Bloomberg.

Rata anuala a vanzarilor pe retail a scazut cu 11,7%, dupa ce in luna octombrie vanzarile de pe piata de profil s-au redus cu 5,2%, a anuntat luni oficiul de statistica din Vilnius.

Vanzarile au inregistrat o scadere de 12,8% in ultima luna. Cererea, principalul motor al cresterii economice in ultimii cinci ani, se afla in scadere in regiunea Tarilor Baltice, din cauza crizei internationale care duce la o evolutie slaba a economiilor din zona.

In luna noiembrie, increderea consumatorilor din Lituania a inregistrat cel mai scazut nivel raportat pana in acest moment. Produsul Intern Brut al tarii a crescut cu 3,1% in trimestrul trei, comparativ cu cresterea de 5,2% raportata in trimestrul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO