Business Internaţional

Retailer-ul Walmart deschide primul supermarket de înaltă tehnologie din China

Retailer-ul Walmart deschide primul supermarket de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.04.2018, 18:00 816

Walmart, cel mai mare retailer din lume, a deschis primul supermarket high tech din China, relatează Reuters.

Compania vrea să-şi crească popularitatea pe piaţa din China, deoarece comercianţii cu amănuntul şi giganţii din domeniul hi-tech, precum Alibaba Group Holding Ltd şi Tencent Holdings Ltd, au încheiat tranzacţii pentru a integra experienţa online şi offline a cumpărătorilor.

Magazinul Walmart, situat în oraşul sudic Shenzen, va depozita mai mult de 8.000 de articole, variind de la moluşte prăjite până la fructe proaspete, dintre care 90% vor fi disponibile şi online.

„Produsele achiziţionate online vor fi livrate clienţilor pe o rază de 2 km în maxim 29 de minute”, a anunţat compania, care deţine o participaţie la JD.com.

Reprezentanţii Walmart au adăugat că, clienţii noului supermarket vor putea să folosească un mini program pe WeChat deţinut de Tencent Holding Ltd în timp ce fac cumpărături şi vor putea evita mijloacele tradiţionale de plată, putând plăti prin intermediul dispozitivului mobil.

În plus, produse care vor fi găsite în noul magazin Walmart vor putea fi găsite şi pe site-ul comerciantului american online JD.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO