Business Internaţional

Reuters isi extinde acoperirea in estul Europei

30.09.2005, 19:49 18

Reuters a semnat un acord exclusiv cu SeeNews, un furnizor de stiri si informatii din domeniul financiar cu sediul in Bulgaria, pentru a oferi clientilor sai acces la informatii detaliate legate de companiile cu ritm rapid de dezvoltare, de economiile si pietele unui numar de noua tari din Europa de Est.

SeeNews este o agentie de stiri independenta ce ofera informatii din domeniul companiilor, afacerilor, economiei, pietei si politicii, cat si informatii generale, provenind de la o retea de corespondenti aflati in Romania, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Macedonia, Bosnia, Albania, Moldova, Serbia si Muntenegru. Informatiile oferite de aceasta agentie, ce vin sa intregeasca propriile reportaje realizate de Reuters in aceasta regiune, vor putea fi accesate sub forma unui serviciu optional suplimentar de catre cei implicati in domeniul financiar numai pe baza unor produse cum ar fi 3000 Xtra, Reuters Trader si Reuters Wealth Manager.

Michael Stott, Global Head of National News Services in cadrul Reuters, a declarat: "Acordul pe care l-am incheiat cu SeeNews ofera clientilor Reuters o sursa unica de stiri de calitate cu privire la economii ce inregistreaza un ritm rapid de dezvoltare, cum ar fi cele ale Bulgariei si Romaniei, economii de care investitorii sunt din ce in ce mai interesati in perspectiva viitoarei aderari a acestor tari la UE.

Continutul SeeNews va constitui o parte complementara a stirilor foarte apreciate oferite de Reuters din aceasta regiune, pentru a forma un pachet imbatabil".

Dessislava Popova, redactor-sef al SeeNews, spune: "Aceasta alianta creeaza o puternica sursa de stiri. In urma combinarii continutului unic al SeeNews cu datele si stirile financiare de calitate ale Reuters, vom putea oferi profesionistilor din domeniul financiar o sursa unica, de incredere, de date privitoare la aceste piete".

Reuters ofera cel mai comprehensiv set de informatii si stiri financiare locale de pe un numar de 26 de piete majore, in 19 limbi.

La inceputul acestui an, Reuters a realizat o serie de investitii in serviciile sale locale de stiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO