Business Internaţional

Reuters isi "infrumuseteaza" conducerea

07.07.2004, 00:00 16

Reuters a anuntat o reorganizare a consiliului de conducere, numind pentru prima data in istoria companiei femei  in functii de directori, scrie Financial Times.
Penny Hughes, fosta presedinte a diviziei din Marea Britanie a Coca - Cola si director al operatorului de telefonie mobila Vodafone, impreuna cu Lawton Fitt, fosta partenera la Goldman Sachs, se alatura Reuters in urma unei operatiuni de modernizare a consiliului de conducere la compania  "in varsta" de 153 ani.
Numirea lor va insemna ca aproape jumatate din directorii non-executivi ai Reuters sunt nou- veniti, incluzand aici si pe Niall Fitzgerald, presedintele si directorul executiv al Unilever si pe Ken Olisa, presedintele Interregnum, banca comerciala care lucreaza in mod deosebit cu companiile din  domeniul tehnologiei.
Olisa  a fost numit in functia de director al Reuters in aprilie, in timp ce FirzGerald - care urmeaza sa-l inlocuiasca pe Sir Christopher Hogg in functia de presedinte non - executiv in octobrie - a fost numit director in cadrul companiei inca de anul trecut.
"Este o innoire a consiliului de conducere", potrivit unui director executiv familiar cu situatia. "Sir Christopher a vrut sa revigoreze grupul directorilor non - executivi inainte ca acesta sa se treaga" a precizat aceeasi persoana,
Hughes si Fitt ii vor inlocui pe Sir John Craven, fost presedinte al Morgan Grenfell, care s-a retras in cursul acestui an si pe Roberto Mendoza, fostul vice- presedinte al JP Morgan.
Reuters este asteptata sa insiste ca numirea primelor femei in functii de directori non - executivi sa fie o coincidenta, nu parte a unui plan de a diversifica structura consiliului de conducere al companiei.
Totusi, luna trecuta, organizatia European Professional Women's Network a cerut numirea mai multor femei in functii de conducere in cadrul companiilor mari dupa ce a publicat un raport, potrivit caruia doar 10% din locurile in  consiliile de conducere ale companiilor din Marea Britanie sunt detinute de femei, comparativ cu nivelul de 22% in Norvegia si 20% in Suedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO