Business Internaţional

Revigorarea industriei hoteliere creste profiturile Hilton

22.11.2004, 00:00 29



Grupul Hilton a anuntat o cresterea a profitului cu 5% in trimestrul al treilea, dar reprezentantii hotelului au declarat ca rata cresterii veniturilor/camera din cea mai importanta piata, cea engleza, a incetinit luna trecuta. Grupul a anuntat de asemenea ca profitul diviziilor sale de pariuri, in care sunt incluse 2.000 de centre Ladbrokes, a fost afectat de perspectiva campionatelor europene de fotbal. Dar grupul a declarat ca profitul din terminalele fixe de pariuri, care au fost instalate in iunie, a scazut la 550 de lire pe saptamana de la 564 de lire, cat a fost saptamana trecuta. Operatiunile de pariuri prin telefon si de pe internet s-au dublat in aceasta perioada.



Hilton, care detine peste 400 de hoteluri in afara SUA, a declarat ca rata de ocupare a diviziei de hoteluri s-a marit comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si a previzionat ca este primul din cei trei ani necesari pentru redresare. Dar profitabilitatea camerelor de hotel din Anglia, cea mai mare piata a sa, s-a micsorat luna trecuta. Veniturile pe camera disponibila- un indicator cheie din industria hoteliera, a crescut in Londra cu 4,2% in octombrie comparativ cu cele 8,9 procente din septembrie.



Grupul hotelier, care detine de asemenea lantul Hampton Inn si marca Doubletree genereaza aproximativ 60% din profitul brut pe piata din Anglia. La prezentarea situatei din primul semestru al anului, Hilton a declarat ca se asteapta la profituri brute de 1 miliard de dolari si o cifra de afaceri de 4,2 miliarde de dolari.



Situatia din Anglia a fost repetata si in Europa, unde venitul pe camera a scazut cu 5 procente in octombrie.



Per total veniturile pe camera au crescut cu 2,3% in ultimele patru luni datorita performantelor din Asia si America, unde sentimentele consumatorilor fata de companie se imbunatatesc intr-un ritm rapid.



Greg Johnson, analist la Store Capital, a redus estimarile legate de profitul de anul acesta, cu 6 milioane de lire. Intr-o nota adresata clientilor sai, Johnson a scris:" Suntem ingrijorati de viitorul pe termen lung al grupului".



Hotelurile care apartin companiei Hilton au cunoscut o revigorare in acest an, dupa incertitudinea cu care s-a confruntat in timpul razboiului din Irak si a epidemiei Sars, oamenii incepand sa calatoreasca din ce in ce mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO