Business Internaţional

Revin tensiunile: preţul petrolului ajunge la maximul ultimilor patru ani

Revin tensiunile: preţul petrolului ajunge la maximul...

Autor: Depatamentul Economic - Mediafax

25.09.2018, 11:28 240

Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimilor patru ani, pe fondul sancţiunilor americane împotriva Iranului, a căror intrare în vigoare se apropie, precum şi din cauza reţinerilor OPEC şi a Rusiei de a majora producţia, informează Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut la 81,69 dolari/baril, nivel care nu a mai fost atins din noiembrie 2014, iar preţul US West Texas Intermediate a crescut cu 0,3%, la 72,28 dolari barilul.

Sancţiunile americane împotriva Iranului vor fi aplicate începând cu 4 noiembrie. Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Rusia şi Iran au anunţat că vor să dezvolte mecanisme de plată pentru a continua tranzacţiile, în pofida sancţiunilor Statelor Unite. Analiştii anticipează o scădere a ofertei de petrol de 1 – 1,5 milioane barili/zi în urma acţiunilor Statelor Unite.

Analiştii mizează pe o creştere a preţurilor în următoaea perioadă: Asley Kelty de la Cantor Fitzgerald crede că petrolul va urca în curând la 90 dolari/barilul, Iar estimărule Merrill Lynch pentru 2019 au fost majorate de la 75 dolari/baril la 80 dolari/baril pentru Brent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO