Business Internaţional

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: Angajamentul Statelor Unite faţă de NATO este neschimbat

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: Angajamentul...

Autor: Marian Avram, Mediafax

29.11.2017, 11:35 64

În cadrul unui discurs susţinut marţi la Centrul Wilson din Washington, Tillerson a precizat că susţinerea Administraţiei Trump faţă de NATO este ”blindată”. Declaraţiile oficialului american au fost făcute în contextul în care acesta urmează să efectueze vizite oficiale în mai multe capitale europene.

”Noi, alături de prietenii noştri din Europa, recunoaştem ameninţările active venite dinspre revizionista Rusie. Din acest motiv Statele Unite şi-au consolidat angajamentele de apărare şi descurajare din Europa”, a declarat secretarul american de Stat, subliniind faptul că Administraţia Trump a cerut mărirea bugetului destinat pentru misiunile din Europa.

Tillerson a mai adăugat că orice alianţă este inutilă, dacă membrii ei sunt incapabili sau nu îşi doresc să îşi respecte angajamentele, însă a afirmat că, înainte de toate, Washingtonul îşi va respecta propriile angajamente.

”Trebuie să consolidăm capabilităţile NATO. Trebuie să depunem mai mult efort, însă angajamentul nostru faţă Europa nu s-a schimbat”, a mai spus secretarul de Stat american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO