Business Internaţional

Rezultatele BNP Paribas nu au fost pe placul actionarilor

16.02.2007, 20:52 12

BNP Paribas, cea mai mare banca a Frantei, a inregistrat o crestere a profitului de 29% in al patrulea trimestru datorita castigurilor de pe urma investitiilor bancare si a cresterii numarului creditelor de consum dupa ce a achizitionat Banca Nazionale del Lavoro din Italia, relateaza Bloomberg.
Profitul a ajuns la 1,72 mld. euro, de la 1,34 miliarde de euro cu un an in urma, a declarat compania care are sediul la Paris. Profitul operational a crescut cu 14 procente, ajungand la 2,08 mld. euro, peste estimarea de 2,65 miliarde de euro facuta de cei 13 analisti din cadrul sondajului Bloomberg. Dar, actiunile au scazut pentru ca profitul diviziei de retail banking din Franta nu a fost conform asteptarilor.
"Castigurile de pe urma investitiilor bancare sunt in crestere, iar compania trebuie sa multumeasca Banca Nazionale del Lavoro, dar este clar ca ceea ce conteaza acum este cresterea retail banking-ului francez", a declarat managerul de fonduri Emmanuel Soupre.
BNP Paribas a angajat anul trecut 600 de oameni in domeniul investitiilor bancare si va continua sa angajeze si in 2007 pentru a dezvolta afaceri cu derivate pe actiuni si cu venituri fixe, a declarat CEO-ul Baudouin Prot. Prot a preluat anul trecut Banca Nazionale del Lavoro pentru a se extinde in afara Frantei, unde ratele mari ale dobanzilor si competitia in crestere au dus la reducerea limitelor creditelor.
Actiunile BNP au scazut cu 3,2 euro sau cu 3,7 procente, pana la 83,8 de euro ieri dimineata in Paris. Acest lucru a redus valoarea de piata a bancii la 78 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO