Business Internaţional

Rezultatele L'Oreal, cosmetizate de pietele noi

18.02.2005, 00:00 17



L'Oreal, cea mai mare companie de cosmetice din lume, a raportat o crestere de 10,3 procente a profitului anual, potentat de pietele in curs de dezvoltare, relateaza The New York Times. Astfel anul 2004 este al douazecilea an consecutiv de crestere pentru grup.



Compania, care are in portofoliu marci precum Fructis, Garnier, Maybelline, Lancome si Bioterme a declarat ca profitul brut a ajuns la 2,06 miliarde de euro, fata de nivelul de 1,87 de miliarde obtinut in 2003. Actiunile au crescut cu 2,3 procente la 58,95 de euro, unii analisti fiind de parere ca rezultatele au atins previziunile iar altii considerand chiar ca le-au depasit.



"Strategia noastra de a fi prezenti pe pietele noi, aflate in plina ascensiune si de diversificare a canalelor de distributie a dus la o noua crestere puternica. Aceasta expansiune, combinata cu un control strict al costurilor a permis o imbunatatire semnificativa a profitabilitatii", a precizat compania in comunicatul de presa.



L'Oreal este prezent pe pietele in plina dezvoltare din America Latina si Asia, unde vanzarile din China s-au dublat datorita sporirii achizitiilor si imbunatatirii imaginii marcilor existente".



Cifra de afaceri din Europa de Vest a crescut cu 1,3 procente, in timp ce in America de Nord a pierdut 3%.



Grupul se confrunta cu o competitie acerba venita din partea Procter&Gamble, care si-a majorat investitiile in cosmetice si produse de ingrijire personala.



Compania a precizat ca planuieste o separare a functiilor de presedinte si director executiv. Astfel, Lindsay Owen-Jones, va continua sa ocupe pozitia de presedinte, iar Jean-Paul Agon urmeaza sa se instaleze in scaunul de director executiv. Agon, care lucreaza pentru L'Oreal din 1978, a fost presedintele si CEO-ul diviziei din America de Nord din octombrie 2001.



Compania a propus cresterea nivelului dividentelor cu 12,3% la valoarea de 0,82 de euro pe actiune, declarand ca planuieste o extindere a programului de rascumparari de actiuni, care urmeaza sa creasca de la 1 miliard de euro la 1,25 de miliarde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO