Business Internaţional

Richter investeste 65 mil. euro intr-o fabrica din Ungaria

23.07.2008, 19:16 22

Gedeon Richter, cel mai mare producator ungar de medicamente, va investi 15 miliarde de forinti (104 milioane de dolari, 65,3 milioane de euro) in construirea unei noi fabrici de produse biotehnologice, scrie Bloomberg.
Compania va angaja 110 muncitori pentru ridicarea constructiei, care va fi amplasata in estul Ungariei. Noua fabrica va produce in 2012 esantioane pentru teste clinice, pentru ca in 2014 sa demareze productia de masa a medicamentelor, conform reprezentantilor Richter.
Compania, specializata in producerea de medicamente generice, intentioneaza sa patrunda astfel pe piata biofarmaceutica cu medicamente obtinute prin manipularea celulelor si genelor.
Gedeon Richter a investit in 2005 peste 500 de milioane de forinti (2,18 milioane de euro) in crearea unei baze de cercetare biotehnologica, iar anul trecut a preluat controlul companiei germane Strathmann Biotec cu suma de 22,9 milioane de euro (36,4 milioane de dolari).
"Inovatia, cercetarea si dezvoltarea sunt elementele centrale ale strategiei Richter. Prezenta in domeniile care cunosc o dezvoltare rapida, cum este cazul biotehnologiei este foarte importanta pentru orice companie care gandeste pe termen lung", au declarat reprezentantii Gedeon Richter.
Compania a incercat sa preia si compania farmaceutica poloneza Polpharma, dar tentativa a esuat in conditiile in care reprezentantii actionarului majoritar Genefar nu s-au prezentat la intalnirea pentru incheierea acordului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO