Business Internaţional

Riscul ca SUA să nu îşi poată plăti datoriile s-a înjumătăţit pentru că economia a performat mai bine decât cea germană

Riscul ca SUA să nu îşi poată plăti datoriile s-a...

Autor: Daniela Stoican

25.02.2014, 15:26 965

Riscul de incapacitate de plată al SUA a scăzut la jumătate în ultimele patru luni, apropiindu-se de nivelul Germaniei, economia SUA depăşind ritmul de creştere a celei mai mari economii europene, scrie Bloomberg.

Costul de asigurare a datoriei SUA împotriva riscului de neplată este de 0,265%, în scădere faţă de 0,46% în octombrie. Costul Germanie este de 0,26%. Guvernul SUA a majorat pragul datoriei guvernamentale până în martie 2015, evitând un nou blocaj în Congresul american după ce dispute din trecut privind nivelul înprumuturilor au majorat riscul de default. Trezoreria SUA intenţionează să vândă obligaţiuni de 109 miliarde dolari săptămâna aceasta, lansând o licitaţie marţi.

Economia Germaniei a avut o creştere modestă în ultimul trimestru al anului 2013, de 0,4%, susţinută de  exporturi, în timp ce cererea internă, care fusese un motor de creştere important în trecut, a încetinit avansul PIB-ului.

PIB-ul SUA a crescut cu o rată anualizată de 3,2% în trimestrul patru, în timp ce economia Germaniei a crescut cu doar 1,3% în acelaşi interval.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO