Business Internaţional

Romania se pregateste pentru Campionatul Mondial. Nu si Nationala

08.06.2010, 23:06 28

Casele de pariuri si berarii se pregatesc pentru cresteri dedoua cifre ale afacerilor in perioada 11 iunie-11 iulie, peparcursul Campionatului Mondial din Africa de Sud, chiar dacaRomania nu s-a calificat.

"Daca Romania ar fi participat la CM, acest aspect ar fi generato cifra de afaceri mai mare pentru casele de pariuri sportive. Cutoate acestea, ne asteptam ca incasarile sa creasca cu cel putin30-40% in aceasta perioada", spune John Heaton, consultant alcompaniei Super Bet.

Managerii din electroretail sunt nostalgici dupa o calificare aRomaniei si spun ca o participare a nationalei ar fi avut un impactpozitiv asupra pietei televizoarelor, in conditiile in carevanzarile de electrice si electrocasnice din Romania au inregistratcea mai mare scadere din UE in primul trimestru, de aproape25%.

"2008 a fost un an in care vanzarile au fost alimentate atat deevenimente precum Campionatul European de Fotbal, cat si de oexplozie a consumului. Cresterea inregistrata atunci fata de anulprecedent in segmentul LCD ajungea chiar si pana la 250%, darponderea evenimentelor sportive era de 50%", spune Adrian Olteanu,directorul executiv al Flanco.

Campionatul Mondial de fotbal este o mega-afacere in sine, FIFAestimand ca va genera venituri de 3,3 miliarde de dolari (2,7miliarde de euro).

Si economia tarii-gazda va resimti efectele pozitive, CM aducandvenituri suplimentare de 2 miliarde de dolari in turism si 1,1miliarde de dolari in retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO