Business Internaţional

Românii beau cu 40 de beri mai mult decât bulgarii sau ungurii. Cine sunt cei mai mari băutori de bere ai Europei

Românii beau cu 40 de beri mai mult decât bulgarii sau...

Autor: Ioana David

19.10.2013, 21:06 1245

Primele trei locuri în topul celor mai mari consumatori de bere din Europa sunt ocupate de Cehia, Austria şi Germania, arată o analiză a ZF pe baza datelor Asociaţiei Berarii Europei.

România se află pe locul şase în Europa la consumul de bere, cât 60% din cererea cehilor, cei mai mai băutori de bere.

„Evoluţia pozitivă a nivelului consumului, de la 40 litri pe cap de locuitor în 1997 până la 90 de litri pe cap de locuitor cât se înregistrează în prezent (la nivelul anului 2012 – n.red.), reprezintă un lucru firesc şi are la bază mai mulţi factori care au contribuit de-a lungul timpului la acest rezultat. (...)“, a spus Constantin Bratu, directorul general al Asociaţiei Berarii României.

La nivelul anului 2011, în economia românească funcţionau doar 20 de berării, care au produs 17 milioane de hectolitri de bere, nivel apropiat de cel al cehilor. Cehia are 55 de fabrici (dacă nu se iau în considerare şi microberăriile, care sunt în număr de 130) a căror producţie a atins 18 milioane de hectolitri în 2011, arată aceeaşi sursă.

Cele 20 de berării acoperă 99% din consum, a mai precizat Bratu.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO