Business Internaţional

Rusia vede iesiri de capital de 9 mld. dolari

14.10.2005, 18:28 9

Rusia ar putea inregistra in 2005 iesiri de capital in valoare de 9 mld. dolari, in pofida intrarilor masive din ultima perioada, care au fost generate de speculatii privind aprecierea rublei, a afirmat, joi, guvernatorul bancii centrale ruse, Sergei Ignatiev.

Oficialul rus a afirmat ca-si mentine estimarile privind iesirile de capital din acest an la noua miliarde de dolari, nivel inferior celui consemnat anul trecut, de 9,3 miliarde de dolari.

"Indicatorii trimestriali sunt volatili. Acest lucru poate fi determinat de mai multi factori, printre care si speculatiile privind cursul monedei nationale. Este un proces normal", a adaugat Ignatiev.

Banca centrala a anuntat anterior ca intrarile nete de capital s-au plasat, in al treilea trimestru, la 2,9 miliarde de dolari, iar iesirile de capital din al doilea trimestru s-au ridicat la 5,3 miliarde de dolari.

In al treilea trimestru al anului 2004, iesirile de capital au fost de 7,1 miliarde de dolari. Potrivit lui Ignatiev, inflatia din acest an se va ridica la maximum 11%, pentru ca in 2006 sa ajunga la 8,5%. El a mai aratat ca, desi guvernul nu poate influenta in nici o masura pretul petrolului, oficialii vor incerca sa controleze ritmul de crestere al preturilor.

"Nu putem influenta pretul petrolului, dar putem actiona impotriva presiunilor inflationiste care sunt generate de acesta", a spus Ignatiev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO