Business Internaţional

Ryanair manånca din profitul rivalilor

01.06.2005, 18:44 16

Ryanair, cea mai mare companie aeriana de tip low cost din Europa, a raportat o crestere a profitului de 19% in primul trimestru, depasind previziunile companiei, relateaza Bloomberg.

Pe fondul cresterii pretului la bilete si al intensificarii traficului aerian, Ryanair a cåstigat clienti de la rivali importanti, precum British Airways.

Profitul net al companiei in primul trimestru a fost de 32,1 milioane de euro, comparativ cu pierderea de 3,3 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Incasarile au crescut cu 44 de procente, påna la 321,1 milioane de euro. Compania aeriana a declarat ca previziunile pentru acest an sunt a??mai optimiste fata de aceeasi perioada a anului trecuta??.

Michael Oa??Leary, presedintele executiv al Ryanair, a decis ca pretul unui bilet de calatorie sa coste cu 10% mai mult, in timp ce liniile aeriene cu servicii complete, precum British Airways si Deutsche Lufthansa, au adaugat costuri suplimentare de 11 dolari pe bilet. a??Costurile combustibilului ramån ridicate, iar piata este volatilaa??, a spus Oa??Leary.

Ryanair, care a redus tarifele in urma competitiei din partea companiilor rivale, a spus ca cererea de rezervari pentru lunile de vara a fost foarte puternica. Totusi, compania a avertizat ca pretul ridicat al combustibilului continua sa-i ameninte afacerile.

Pentru anul 2006, linia aeriana previzioneaza o crestere cu un milion a numarului de pasageri, påna la 35 de milioane. Ryanair se asteapta la o scadere a dezvoltarii economice påna la 20 de procente in urmatorii doi ani, conform lui Oa??Leary.

Numarul anual de pasageri a crescut cu 19 procente datorita deciziei companiei de a extinde numarul de curse catre Spania si Germania.

Numarul de locuri disponibile a crescut cu 16 procente. In decursul anului, biletul pentru o calatorie a crescut in medie cu 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO