Business Internaţional

Sarkozy catre francezi: Munciti mai mult, castigati mai mult

03.12.2007, 17:34 14

In Incercarea de a impulsiona cresterea economica fara a majora deficitul bugetar, presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat ca doreste sa ofere companiilor libertatea de a decide extinderea saptamanii de lucru de 35 de ore in schimbul unor majorari salariale, scrie Bloomberg.
"Intr-un anumit numar de companii, in cazul in care se va ajunge la un acord cu sindicatele, se va putea extinde saptamana de lucru in schimbul unor majorari salariale", a declarat Sarkozy in cadrul interviului acordat canalelor de televiziune TF1 si France 2.
"Doresc sa impulsionez cresterea economica", a mai adaugat presedintele francez. Propunerea referitoare la saptamana de lucru face parte dintr-o serie de masuri care, spune presedintele Sarkozy, vor spori cheltuielile gospodariilor.
Increderea in Sarkozy a atins cea mai scazuta cota de la alegerea sa in functia de presedinte in luna mai, in timp ce indicatorul increderii consumatorilor a atins cel mai scazut nivel din ultimele 17 luni, conform unor rapoarte publicate recent. Spunand ca nu este "Mos Craciun", Sarkozy a declarat ca cea mai sigura cale de a spori veniturile este prin cresterea productiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO