Business Internaţional

Sase candidati doresc sa preia divizia de divertisment a Vivendi din SUA

19.06.2003, 00:00 19



Grupul Vivendi Universal a anuntat ca a identificat sase candidati potentiali la cumpararea, integrala sau partiala, a subsidiarei americane din domeniul divertismentului, care include studiourile de film Universal.



Cu ocazia unei intalniri cu analistii, conducerea Vivendi a aratat ca exista "o competitie substantiala pentru aceste active", dar nu a oferit detalii cu privire la candidatii posibili.



Al doilea mare grup media din lume a indicat ca se apropie de data colectarii ofertelor pentru activele din SUA, dar a mentionat ca o varianta alternativa ar fi lansarea unei oferte publice la bursa.



"Ofertele vor fi colectate la 23 iunie. Nu irosim timpul", a declarat directorul financiar al Vivendi, Jacques Espinasse.



Grav afectat de datoriile imense, Vivendi a apelat la vanzarea de active pentru reducerea acestora, care inca sunt echivalente cu un procent din Produsul Intern Brut al Frantei.



Intre candidatii la preluarea Vivendi Universal Entertainment (VUE) s-ar putea afla Edgar Bronfman Jr., membru in consiliul de administratie al Vivendi si fostul presedinte al grupului canadian Seagram, magnatul petrolului Marvin Davis, Liberty Media Corp., Metro-Goldwyn-Mayer si Viacom.



Vivendi Universal Entertainment este o societate mixta care a fost formata anul trecut, dupa achizitia operatorului de cablu USA Networks, controlat la acea data de omul de afaceri american Barry Diller. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 10,3 miliarde de dolari.



Surse apropiate negocierilor au declarat ca Barry Diller s-ar fi implicat in discutiile privind viitorul diviziei de divertisment a Vivendi. Grupul a respins afirmatiile potrivit carora ar fi impiedicat sa vanda activele americane de intelegeri anterioare cu actionari precum Barry Diller.



Pe de alta parte, Vivendi a indicat ca a inregistrat o pierdere mai redusa in primul trimestru, de 319 milioane de euro (377,8 milioane de dolari), comparativ cu 815 milioane de euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, si un profit operational mai ridicat cu 39%, de 844 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO